zondag, juni 14, 2009

Ben en Kathrien GeijselMij opa en oma van moeders kant. Oma was operazangeres, opa Geijsel multi-musicus, beurtelings in Holland en Berlijn. Organist, pianist, hoornist, componist, dirigent (van o.a. het Berlijns Radio Orkest). General Tonmeister van de Deutsche Rundfunk. Hij werkte samen met tal van legendarische musici als Richard Strauss, Strawinsky, Furthwängler, Toscanini en hij was de ontdekker van Joseph Schmidt. Maar op internet is nu helemaal niets meer te vinden over opa....

Deze tekening komt uit een oud boekje met karikaturen van eertijds beroemde musici en toneelspelers.

Opa was ook literair begaafd, mijn ouders niet. Daar komt dus mijn talent vandaan. Dank u, opa!


Strauss,


View My Stats

Posted by Picasa

5 opmerkingen:

Lidy zei

Op zoek naar informatie over Ben Geijsel vond ik enkel de informatie van Patty Scholten.
Ben was een broer van mijn oma.
Oma Geijsel was getrouwd met Johannes Ettema. Zij kregen naast mijn moeder Monica 4 zonen, Hans, Ben, Anton en Theo (de latere Folk Dean).
Helaas vond ook ik niet meer info over het muzikale leven van Ben. maar deze hoewel summiere info was ook al heel leuk om te lezen.
Vriendelijke groet van een verre achternicht.

Gerard zei

Hoi,

Ik ben op zoek naar mijn voorouders met de naam Gijzel. Rond 1850 is een gedeelte van de familie doorgegaan met de achternaam Geijsel.
Heb jij meer info over Ben en andere familieleden? Ik heb wel wat krantenknipsels gevonden over ben en zijn vrouw. Als je je mail geeft stuur ik deze door.

Gerard Gijzel

Patty zei

Hoi Gerard,

Spannend, krantenknipsels over mijn opa Ben Geijsel! Ik heb maar een paar foto's, kan ze sturen.
Mijn email: patty_scholten@hotmail.com
Groetjes!

Kortstaert zei

Hi Patty,
Bij toeval kwam ik op jouw site terecht. Wat leuk om die tekeningen te zien van Ben. Heb altijd veel over hem gehoord van zijn zonen Masetto (waar ik ooit mee getrouwd was) en Ottavio van Uffelen, van zijn vriendin Zerline.
Overigens lijkt Ottavio als 2druppels water of zijn vader.
Groetjes/Marij

Anoniem zei

Hoi Patty,
Ik ben Hansje van Uffelen en woon in Deventer en heb 3 zussen en een broer.Mijn vader Koos was een broer van Zerline. Dus Masetto en Ottavio zijn mijn neven.Ik ken oom Ben ook. Als kind waren wij bij oma van Uffelen in Den Haag en brachten wij Pannetjes met eten naar oom Ben.Tante Zerline was zijn vriendin.
Ik ben de jongste van het stel.dus misschien kan mijn oudste zusje (ze heet ook Zerli) je meer vertellen.
Groetjes Hansje van Uffelen.