donderdag, december 11, 2008

Noem mij dier

Het is bijna zover; de drukproeven van mijn nieuwe bundel zijn binnen, er is een mooie cover met een soort roofdier erop (ontwerp Marjo Starink) en de vandaag verschenen voorjaarsfolder van Atlas kondigt de bundel aan met: 'Nieuwe dierenpoëzie van Patty Scholten voor de boekenweek van 2009'.

Denk niet: ik ken de meeste gedichten al van deze site, want er is enorm veel geschaafd en verbeterd aan de gedichten. In een paar gevallen zijn er nieuwe sextetten geschreven. Zowel op eigen initiatief als op ( door mij aan hem gevraagd) advies van Peter Verstegen en op aanwijzingen van mijn poëzieredacteur bij Atlas, Koen Vergeer.

Co Woudsma, collega dichter die smult van apotrofjes die verkeerd om staan, zet nu letterlijk nog de puntjes op de i en corrigeert de drukproeven mee, want ik ben een enorm slordige correctrice. Als dank heb ik hem een etentje in de gaarkeuken te Amsterdam beloofd. Peter is bedeeld met enkele goede wijnen en Koen is beloond door Atlas, neem ik aan.

Wat me nu pas opvalt: de bundel telt volgens de aanbiedingsfolder 48 pagina's. Dat kan nooit, ik heb vijftig gedichten geschreven en er zijn nog enkele pagina's toelichting.
View My Stats

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: